Hayat Vakfı » Şubeler » HSV Konya Şubesi

HSV Konya Şubesi

Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ilidir. Ekonomik açıdan Türkiye’nin gelişmiş kentlerinden biri olarak Konya, doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır. Dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan Çatalhöyük bu ilimiz sınırlarındadır. Şehir Anadolu Selçukluları’nın ve Karamanoğulları’nın başkentliğini yapmıştır. Ayrıca Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden birisidir. Roma döneminde kullanılan İconium ve günümüzde kullanılan Konya adlarının şehrin Hititçe ismiyle olan benzerliğinden dolayı Konya adının İkuwaniya’dan geliyor olması güçlü bir olasılıktır. Büyük ölçüde İç Anadolu Bölgesinde kalan ilimizin yüzölçümü 40.841 kilometrekare olup rakım 1.016 metredir.

Halen ilimizde beş üniversite bulunmakta olup bu üniversitelerde üç Tıp Fakültesi, iki Diş Hekimliği Fakültesi, bir Eczacılık Fakültesi, toplamda ondokuz bölümü olan dört Sağlık Bilimleri Fakültesi, iki bölümü olan bir Sağlık Yüksekokulu ve toplamda 21 bölümü olan dört Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mevcuttur.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Konya Şubesi 05.Mart.2016 tarihinde Vakıf Mütevelli Heyeti kararı ile kurulmuştur.