Hayat Vakfı » Şubeler » HSV Kahramanmaraş

HSV Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Geç Hitit şehri olan Gurgum’un bulunduğu yerde kurulmuştur. Sistematik bir kazı yapılmamış olmasına rağmen birçok Hitit anıtı bulunmuştur.  Luvilerin Kurkuma ve Asurluların Markas olarak isimlendirdiği kentin adı Ermenicede Maraş olarak bilinmektedir. İstiklal savaşında yapılan başarılı mahalli mücadele nedeniyle Kahraman ünvanı verilmiştir. Akdeniz bölgesinde yer alan ilin yüzölçümü 14.525 kilometrekare olup rakım 568 metredir.

Halen ilimizde iki üniversite bulunmakta olup bu üniversitelerde bir Tıp Fakültesi, bir Diş Hekimliği Fakültesi, üç bölümü olan bir Sağlık Bilimleri Fakültesi, bir bölümü olan bir Sağlık Yüksekokulu ve toplamda 12 bölümü olan iki Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mevcuttur.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Kahramanmaraş Şubesi 07.Ocak.2017 tarihinde Vakıf Mütevelli Heyeti kararı ile kurulmuşken 00.Aaaaa.0000 tarihinden yine Vakıf Mütevelli Heyeti kararı ile kapatılmıştır.