Hayat Vakfı » Şubeler » HSV Gaziantep Şubesi

HSV Gaziantep Şubesi

Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kesişme noktasında bulunan ve Türkiye’nin önemli şehirlerinden olan Gaziantep, sanayi ve gelişmişlik bakımından Türkiye’de ilk sıralarda yer alır. Kent Roma döneminde ‘Antiochia ad Taurum’ adıyla kurulmuş olup Osmanlı döneminde Ayntap olarak adlandırılan şehrin adı Antep olarak bilinirken İstiklal savaşında yapılan başarılı mahalli mücadele nedeniyle Gazi ünvanı verilmiştir. Yüzölçümü 6.803 kilometrekare olup rakım 850 metredir.

Halen ilimizde dört üniversite bulunmakta olup bu üniversitelerde iki Tıp (ayrıca bir İngilizce bölümü)Fakültesi, bir Diş Hekimliği Fakültesi, toplamda sekiz bölümü olan üç Sağlık Bilimleri Fakültesi ve yine toplamda 16 bölümü olan üç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mevcuttur.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Gaziantep Şubesi 25.Eylül.2016 tarihinde Vakıf Mütevelli Heyeti kararı ile kurulmuşken 00.Aaaaa.0000 tarihinden Vakıf Mütevelli Heyeti kararı ile kapatılmış ve 00.Aaaaa.0000 tarihinden yine Vakıf Mütevelli Heyeti kararı tekrar kurulmuştur.