Hayat Vakfı » Şubeler » HSV Elazığ Şubesi

HSV Elazığ Şubesi

Elazığ şehrinin günümüzden yaklaşık altının yıl önce kurulduğu düşünülmektedir. Geçmişte Harput olarak anılmıştır. Bugünkü bulunduğu yere 1834’te taşınan Elazığ’a Ma‘mûretü’l-Azîz Vilâyeti ismi verilse de bunun telaffuzu güç olduğundan halk arasında kısaca el-Azîz olarak söylenegelmiştir. 1937 yılında da Elazığ olarak değiştirilmiştir. Elazığ, Doğu Anadolu Bölgesi’nin güneybatısında, Yukarı Fırat Bölümü’nde yer almaktadır. Yüzölçümü 9.383 kilometrekare olup rakım 1.070 metredir.

Halen ilimizde tek üniversite bulunmakta olup burada bir Tıp Fakültesi, bir Diş Hekimliği Fakültesi, dört bölüm olan bir Sağlık Bilimleri Fakültesi ve yedi bölümü olan bir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mevcuttur.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Elazığ Şubesi 08.Mart.2014 tarihinde Vakıf Mütevelli Heyeti kararı ile kurulmuştur.