FIMA17 için Hayat Vakfı ve İMÜ İşbirliği Protokolü İmzalandı

Dünya Müslüman Tıp Birlikleri Federasyonu’nun (FIMA) yıllık genel kurulu ve bilimsel kongresi, 2017 Temmuz’da İstanbul’da Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğiyle 500’e yakın yabancı misafirin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Federasyonun yıllık toplantısı Türkiye’de üçüncü kez düzenlenecek. İlk toplantı, 1998 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde katılımı ve desteğiyle yapılmıştı. İkincisi 2007 yılında yapılan kongrenin 2017 yılındaki üçüncüsünde Türkiye’yi Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı temsil ederken, temsil başkanlığını Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof Dr M İhsan Karaman yürütecek.

Pek çok ülkeden Müslüman sağlık kuruluşlarını bir araya getiren toplantı haftasında farklı etkinlikler yer alacak. Bu kapsamda Afrika ülkeleriyle bu ülkelere ilgi duyan politikacılar, devlet adamları, akademisyenler, insani yardım kuruluşları ve uluslararası temsilcilerin katılacağı ‘Afrika Sağlık Kongresi’ de aynı hafta içinde gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek. Ayrıca FIMA üyesi ülkelerden gelen öğrencilerin katılacağı 450 kişilik Geleneksel Yaz Kampı da düzenlenecek.

1988 yılından beri sağlık alanında Müslüman sağlık kuruluşlarının örgütlü tek organizasyonu olan FIMA, ‘tıp etiği’ alanında çalışmalar yürütmekte olup, üye kuruluşlar arasında tıbbi bilgi ve tecrübe paylaşımını hedefliyor. FIMA ayrıca sağlık hizmetlerinin ve eğitiminin geliştirilmesi yanında, insani yardım çalışmaları da yapıyor. Altı yıldan beri, Hayat Vakfı adına FIMA yönetim kurulunda yer alan Prof Dr Karaman, son 4 yıldır da teşkilatın Başkan Yardımcılığını yürütüyor.

Afrika Sağlık Kongresi; Türkiye’nin Afrika ile olan ilişkilerinin konjonktüre bağlı değil, belirli işbirliği mekanizmalarının istikrar sağlayıcı teminatı altında sürdürülebilir bir çerçeveye oturtulması amacıyla gerek Türkiye’den gerekse Afrika ülkelerinden hükümet yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırseverler ve ilgili akademisyenleri bir araya getirme amacını taşımaktadır.

Dünya Müslüman Tıp Birlikleri Federasyonu, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı ve Üniversitemiz işbirliğinde düzenlenen kongre, Afrika’da sağlık temasının farklı yönleriyle ele alınacağı altı temel başlık çerçevesinde gerçekleştirilecek. Prof Dr M İhsan Karaman, konuyla ilgili olarak  ‘Kongreye, Afrika’dan hükümet yetkilileri, kanaat önderleri, sağlık politikası oluşturucuları, lobi grupları, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 500’ü aşkın yabancı davet edilecek’ diyerek, kongrede hem Türkiye hem de Afrika ülkeleri adına önemli sonuçlar elde edeceğini kaydetti.

FIMA 2017 kongresindeki işbirliği konusunu içeren protokol, Hayat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr Ahmet Özdemir ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof Dr M İhsan Karaman arasında imzalandı.

FIMA17 için Hayat Vakfı ve İMÜ İşbirliği Protokolü İmzalandı

<< Ekim 2020 >>

HSVistanbul burs başvuruları başladı.

Değerli Öğrenciler, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı geçmişten günümüze nesil yetiştirme Devamı

Sağlıkta Adalet BETİM Kitaplığı’ndan Çıktı

Sağlığın sadece bir tıp problemi olarak görülmediği günümüzde, tıp etiği konusu büyük Devamı

Hayat Bilgisi Yazı Yarışması Sonuçları