Büyük Burs Şenliği

Kıymetli Hayat Dostları,

Allah’ın yardımıyla bugüne kadar, çıktığımız hayır yolunda bazen koşup, bazen soluklanarak yürümeye devam ediyoruz. Dünden bugüne, yarına yetişmek ve yetiştirmek için gayret gösteriyoruz. Dün memleketinden çıkıp okumaya gelen bizler, bugün aynı durumdaki kardeşlerimize kucak açıyoruz. Zamanı, mekanı, yolculuğu paylaşıyor; birikiyor ve biriktiriyoruz. Kendimizi, yol arkadaşlarımızı ve kendi nesillerimizin öncülerini yetiştirmeye çabalıyoruz; elden ele uzatarak ve düşürmeksizin bayrağı..

Bahşedilmiş, bağışlanmış ve üretilmiş imkanları layıkıyla kullanmaya gayret ederek öğrencilerimizi ev ve yurtlarımızda barındırıyor, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Geçmişten günümüze 5100 bursiyerimiz oldu. Halkalarımıza ve etkinliklerimize devam eden yüzlerce öğrencimiz yanında halen merkez ve 11 şubede toplam 850 bursiyerimiz ve 200 kişilik barınma kapasitemiz var.

Ve işte bugün!

Tüm Hayat Dostlarının katkı ve katılımıyla BÜYÜK BURS ŞENLİĞİ’mizi başlatıyoruz. Herkesin dikecek bir fidanı olduğuna olan inancımızla, tüm dostlarımızı ve gönüldaşlarımızı bu şenliğe katılmaya davet ediyoruz.

Türkiye’nin dört bir yanında kök salmaya gayret ederken ‘herkesin bu çınara sunacak bir kap suyu olmalı’ diyerek 10.Haziran.2017 günü tüm şubelerimizin merkez binalarında burs talep etmek üzere toplanıyoruz. İçimizdeki vakfın, binalardan ibaret olmadığından hareketle bu şenliği oluşturduğumuz formlarla her bir gönüldaşımızın olduğu yere de ulaştırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki her kim ki olmazsa çorbada tuzu eksiktir.

2017-2018 öğretim yılı için bir öğrencinin aylık burs miktarı merkezde 250,- TL olmakla birlikte, azı ve çoğu ‘her miktarı’ burs olarak kabul ediyoruz.

Şimdi her birimize düşen elindeki fidanı dikmektir. Ve yine her birimize düşen elinde fidan tutanlara elindekini hatırlatmaktır. Amacımız her bir hayat dostunun katkısıyla gönül yürüyüşümüzün temel taşı olan öğrencilerimize daha fazla ulaşmak, bu yürüyüşün devamlılığını sağlamaktır.

Yeryüzünün her neresinde yaşıyorsak yaşayalım; her ne şartta olursak olalım; o günü tüm gün olarak ‘Hayat Çınarı’mıza ayıralım; eş, dost, akraba, konu, komşu, hep birlikte, kerem ve ihsan sahibi Rabb’imizin rızasını kazanmak duasıyla diyelim:

BİSMİLLAH..

‘Uzaktayım ve burs vermek istiyorum’ diyorsanız lütfen tıklayınız.

‘Uzaktayım ve burs vermesi için arkadaşımla telefonla görüştüm’ diyorsanız lütfen tıklayınız.

‘Uzaktayım ve burs vermesi için arkadaşımla yüz yüze görüşüyorum’ diyorsanız lütfen tıklayınız.

<< Ekim 2020 >>

HSVistanbul burs başvuruları başladı.

Değerli Öğrenciler, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı geçmişten günümüze nesil yetiştirme Devamı

Sağlıkta Adalet BETİM Kitaplığı’ndan Çıktı

Sağlığın sadece bir tıp problemi olarak görülmediği günümüzde, tıp etiği konusu büyük Devamı

Hayat Bilgisi Yazı Yarışması Sonuçları