Betim Ajanda 2019 Çıktı

“Tıpta iki kere iki hep dört etmez, bazen üç, bazen beş eder” ya da “Hekimlik bir sanattır” gibi cümleleri çok duymuşuzdur. Bu cümleler, tıbbın öznesi gibi “nesne”sinin de İNSAN olmasına gönderme yapmaktadır. İnsanın karmaşık psikolojisi ve somatik fizyolojisi tıbbı diğer bilimsel branşlardan ayırmaktadır. Bu doğrultuda son iki dekatta tıp eğitiminde “insan” öğesi üzerinde durulan eğitim içerikleri önem kazanmış, başta takviye edici nitelikteki seçmeli dersler yoluyla olmak üzere, bu alanda sanatın da kullanılmasını tavsiye eden çalışmalar ortaya çıkmıştır. Hatta insanı sosyal bilimler perspektifinden bakarak anlama çabaları ve bu çabaya adanmış yeni birtakım kurumlar göze çarpmaktadır. Bunlardan biri olan BETİM (Beşikçizade Tıp ve İnsani Bilimler Merkezi), 2012 yılından bu yana bu yönde gerek ulusal gerekse uluslararası organizasyonlu akademik faaliyetler içindedir. Mademki “Tıp bir sanattır!” diyoruz ve tıbbın aslında bir sosyal bilim olduğunu söyleyenlere de tanık oluyoruz, o halde insana odaklı bir başka uğraşı alanı olan sanattan nasıl yararlanabiliriz? BETİM olarak son zamanlarda kendimize sorduğumuz sorulardan biri buydu, kuşkusuz özellikle de bir sonraki ajandamızın temasını belirlediğimiz yıl sonlarına doğru.

Sonunda 2019 için, “tıp ve sinema” dedik. Geçen sene “hasta insan ve hastalık” temalı edebiyat seçkileri ile hazırladığımız ajandamız çok ilgi görmüş ve çok hızlı tükenmişti; bu yılkini de insanı ve hastalıkları sanatkarane ele alan sinematografik yapımlardan seçtiğimiz cümleler ile süslemek istedik.

Bir diğer BETİM serisine dönüşmesini dilediğimiz ajandalarımızı, sizi mutlu etmiş ve edecek nice iyi yaşantılara dair notlarla doldurmanız dileğiyle!

Satın Al

Betim Ajanda 2019 Çıktı

<< Ağustos 2020 >>

Üniversite Öğrencilerinin Covid-19 Pandemisinin Doğru Yönetimi Konusunda Eğitilmesi ve Normalleşme Sürecine Katkısının Sağlanması