Anadolu Kliniği Tıp Bilimleri Dergisi

Anadolu Kliniği Tıp Bilimleri Dergisi’nin her sayısının yayımlanmasının ardından, hissettiğimiz tatlı yorgunlukla birlikte, bir sonraki sayı için çalışmalarımıza yeni bir heyecanla başlıyoruz. Yine bu duygularla giriştiğimiz, 2017’nin son sayısı olan 22. cilt 3. sayımızı, sizlere sunabilmenin mutluluğu içindeyiz.

Bu sayımızda yayımladığımız toplam bilimsel yazı adedini 13’e çıkardık. Sekiz araştırma makalesi, üç olgu sunumu, bir derleme ve bir kısa derlemeden oluşan sayımızın siz okurlarımıza ve evrensel bilime faydalı olacağını umuyoruz.

Dergimizin de sahibi olan Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı; 20–21 Temmuz 2017’de T.C. Sağlık Bakanlığı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Dünya İslami Tıp Birlikleri Federasyonu (The Federation of Islamic Medical Associations— FIMA) paydaşlığında gerçekleşen Afrika Sağlık Kongresi’ni düzenleyerek, bilimin insanlık için faydaya dönüşmesi yolunda çok katılımlı ve verimli bir organizasyona imza attı. Sağlığın Afrika’daki her boyutuyla masaya yatırıldığı bu kongrede, dergimizin de tanıtımı yapılarak, hedef kitlemizde uluslararası bir genişleme amaçlandı.

Öte yandan uluslararası yayıncılık platformunda yer alma gayretimiz de devam ediyor. Halihazırda üyesi olduğumuz TR Dizin (TR Index), Turkiye Citation Index, Google Scholar, Türk Medline (Pleksus), SCILIT, Scientific World Index, AcademicKeys, ResearchBib, J-Gate, ScopeMed, OAJI indekslerinden sonra, en önemli tıp indekslerinden biri olan PubMed’e başvurunun ön şartlarından DOAJ indeksi için hakem incelemesine alındık. En kısa zamanda DOAJ indeksine de kabul edilerek, istikrarla artan yayın sayımızı ve kalitemizi daha da artırmayı planlıyoruz. Bu yolda bize bilimsel yazı göndermek, hakemlik yapmak, atıfta bulunmak suretiyle verdiğiniz destek için teşekkür ediyor, katkılarınızın devamını diliyoruz.

Geçen yıl olduğu gibi, 2017 yılı içinde dergimize katkıda bulunan hakemlerimizin listesi, Ocak 2018 sayımızda ve İnternet adresimizde (http://hsv.dergipark.gov.tr/anadoluklin) yayımlanacaktır.

Saygılarımızla.

Dergipark/Anadoluklin ulaş

<< Ekim 2020 >>

Op. Dr. Salih Selman ile Cihannüma Sohbetleri

“Gerçekten size Allah’tan bir nur, apaçık bir kitap geldi. Rızasını arayanı Allah Devamı

HSVistanbul burs başvuruları başladı.

Değerli Öğrenciler, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı geçmişten günümüze nesil yetiştirme Devamı

Sağlıkta Adalet BETİM Kitaplığı’ndan Çıktı

Sağlığın sadece bir tıp problemi olarak görülmediği günümüzde, tıp etiği konusu büyük Devamı

Hayat Bilgisi Yazı Yarışması Sonuçları